Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Το Μαράζι της Φωτούλας


   Αλήθκεια τωρά , έσιει πολλούς που έχουν υπόψην τους τούτη την μπάντα ?

   Η αλήθκεια όμως ένει ότι στες αρχές της δεκαετίας του 90' , είχεν καμπόσον κόσμο που τους άκουεν . Γι'αυτόν το λόγον προφανώς , τζιαι η δισκογραφική "All Records" τους έφκαλεν τζιαι το ομόνυμον EP σε βινύλιο το 1991 .

  Οι Κυπρέοι λάτρεις των βινυλίων φυσικά τζιαι εξέραν την μπάνταν , όμως τόσα χρόνια το περίεργον ήταν ότι δεν ειχαν κυκλοφορήσει στο διαδύκτιο τα τραούθκια , ούτε εφκήκεν ποττέ ο δίσκος σε CD . Όσοι εν είχαν τον δίσκον , τζιαι ήταν μιτσιοί όταν το συγκρότημαν έκαμνεν ακόμα ζωντανές εμφανίσεις , εξέραν απλά ότι πρόκειται για ενα συγκρότημα με ροκ αισθητική (απροσδιόριστη) τζιαι Κυπριακόν στίχο καθώς τζιαι ότι στο δίσκο υπάρχει ενα τραούδι με τον κκκκάλτ τίτλο "Το Διπλοκάμπινο" .

   Τελευταίως , εμφανίστηκεν το ππέιτζ στο φέισπουκ με όνομα Κυπριακά Βινύλια  , μια πολλά καλη ιδέα που δυστυχώς αρκησεν πολλά να γίνει , τζιαι που ουσιαστικά ανεβάζει στο youtube μουσικήν που εγράφτηκεν τζιαι εκυκλοφόρησεν στην Κύπρο σε βινύλιο , τζιαι η ψηφιακή γενιά εν εγνώρισεν ποττέ .

   Ανάμεσα στες υπόλοιπες κυκλοφορίες που ανέβηκαν που την συγκεκριμένην προσπάθειαν ήταν και το θρυλικό ομόνυμο ΕΡ απο το "Μαράζι της Φωτούλας" , που ήρθε να δώκει τέλος στην άγνοια για τούτον το αξιόλογο κομμάτι του Κυπριακού πολιτισμού !

Απολαύστε πιο κάτω ολόκληρο το εν λόγω EP .


2 σχόλια:

  1. πολλά καλή ανάρτηση. είχα τους κλεισμένους στα σκοτεινά δωμάτια της μνήμης μου τζι αθθυμήθηκά τους τωρά! θέκκιου ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έν τζ'εσhει αντροπήν