Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Online Δημοσιογραφία : Κύπρος 2014

   Με ιδιέταιρην λύπην , επρόσεξα ότι τελευταίως , δημοσιογράφοι που εργοδοτούνται σε μεγάλες εφημερίδες και άλλα ΜΜΕ , επηρεαστήκαν τόσον πολλά που τα κοινωνικά δίκτυα που πλέον θκιαβάζεις τα άρθρα τους , τζιαι αναρωθκιέσαι αν είσαι μες το σάιτ εφημερίδας ή μες το Twitter .



   Επήες εσπούδασες δημοσιογραφία ρε άθρωπε μου για να γράφεις δέκα γραμμές ασυναρτησίες , να σύρνεις τζιαι μιάν random φωτογραφία που το Google τζιαι να το παίζεις ο πάsh δημοσιογράφος του αιώνα ?

   Τζιαι δηλαδή τουτοι οι οργανισμοί εν έχουν έναν άθρωπο να ελέγχει το περιεχόμενο των όσων ανεβαίνουν στον ιστό ? Μάλλον όι , αφου προχτές π.χ εδιάβαζα έναν άρθρο στο Sigmalive , που έν κανεί που ήταν ξένο , μεταφρασμένο στα ελληνικά χωρίς καμιά παραπομπή , είχε τόσα πολλά συντακτικά λάθη που είμαι σίουρος ότι απλά έβαλεν το μες το Google Translate τζιαι έκαμε το κκόπυ ππέιστ ο "δημοσιογράφος" .

Φυσικά υπάρχει τζιαι η άλη όψη του νομίσματος . Το περιβόητο "Traffic" , για το οποίο απ'οτι φαίνεται οι μεγάλοι δημοσιογραφικοί κολοσσοί της Κύπρου θυσιάζουν χωρίς δεύτερη σκέψη την ποιότητα τζιαι την περιεκτικότητα των διαδικτυακών τους εκδόσεων . Ε ,ναι ρε φίλε , άμα ζητάς που τον κάθε αρθρογράφο 20 άρθρα την ημέρα για να έχει κίνηση η σελίδα , εν λογικό τα 15 τουλάχιστον να εν σικκιμετζίδικα , ελλειπή τζιαι ανούσια .

Υ.γ : α) Το θέμα αφορά τις online εκδόσεις γνωστών ΜΜΕ στην Κύπρο .
        β) Εγώ ούτε είμαι , ούτε δηλώνω δημοσιογράφος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έν τζ'εσhει αντροπήν