Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Zivanished - Κυπριακόν Πάνκ-Μέτταλ

   Τζιαι τζιαμέ που απελπίζουμουν τζιαι ενόμιζα ότι η Κυπριακή διάλεκτος παραγκωνίζεται κτλ , ππέφτει μπροστά μου έναν τραούδι που το γιούττουπ με τίτλο "Η κρίση" που το συγκρότημα Zivanished !

    Όι μόνον εν ακραία μουσική (που μου αρέσκει μέσα μέσα) , όι μόνον οι στίχοι εν φούλ κυπριακοί , έχουν τζιαι τρελλό χιούμορ αλλά Τζιαί πολιτικό μήνυμα ! Ε, περιττόν να σας πώ οτι έφυεν η φάτσα μου . Απ'ότι εκατάλαβα εν site Project των πάνκηδων Infected Syren , οι οποίοι επίσης αξίζουν μιαν αφτιάν αν σας ελκύει το ττάκκα ττούκκα !

   Εκτός που την "Κρίση" τα άλλα 2 κομμάθκια που ήβρα στο γιούττουπ εν παραλλαγές παλιών κυπριακών τραουθκιών , ο "Ποντικός" (τράβα τράβα το νουρίν του εφκηκεν το κοτσιρίν του)  τζιαι ο "Καφκάς - Ρούλλα" .

   Το Σάββατον 7 του Ιούνη , παίζουν μαζί με το alter ego τους "Infected Syren" τζιαι τους "Εν Ψυχρω" στο Εναλλάξ στη Λευκωσία . Ε , οι να μεν πάτε !

" Περιπέζουν μας λαλώ σου ρε , θωρούν μας τζιαι γελούσειν ,
Μεν καρτεράς αλήθκειες ρε , τζιαι τούτοι εν λαλούσειν ! "

2 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω αν είναι κανένα αριστούργημα της μέταλ, για την ακρίβεια μου φαίνεται παρωδία. Όμως έχει μια υποψία ότι θα μπορούσε να αναπτυχθεί ένας αυτόνομος κυπριακός πολιτισμός για τον οποίο θα μπορούσαμε να είμαστε περήφανοι αν δεν είχαμε εμμονικά και μονόπλευρα προσκολληθεί αλλoύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρωδία εν θα το έλεγα , απλά εχει πολλά χιουμοριστικά στοιχεία . Τσέκαρε και το Κυπριακό ροκ συγκρότημα "τα κατακαθια" για το δευτερο παρτ της απάντησης σου . Επίσης απ'οτι ξερω υπάρχουν καμπόσοι χιπχοπάδες στην Κύπρο που χρησιμοποιούν την διάλεκτο και γράφουν καινούργια μουσική .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έν τζ'εσhει αντροπήν